Stiri

Arizona interzice testele autonome Uber dupa accidentul fatal

De 29 martie 2018No Comments

Cand autoritatile din California au decis sa nu acorde celor de la Uber licenta pentru testarea masinilor autonome pe drumurile publice, guvernatorul statului Arizona a sarit in ajutorul companiei de car sharing cu scopul precis de a-si face putina publicitate si de a expune statul pe care il conduce printre pionierii tehnologiei.

La o saptamana de la primul accident mortal in care este implicata o masina autonoma, Douglas Ducey, guvernatorul statului Arizona, semneaza un ordin prin care suspenda dreptul celor de la Uber sa faca teste cu masini autonome pe teritoriul statului sau.

Ducey a trimis Uber o scrisoare oficiala prin care ii anunta ca le-a fost suspendat dreptul de a rula teste cu masini care merg singure pe timp nelimitat.

Dupa accidentul in care soferul uman, sistemele modelului Volvo XC90 si tehnologia de condus autonom nu au reusit sa evite un pieton care traversa neregulamentar, pe timp de noapte, Uber si-a suspendat temporar testele autonome in Arizona, Toronto, Pittsburgh si San Francisco.

Share

Leave a Reply

5 × four =