Special

Asfalt transformat intr-un strat vascos pe un drum din Australia

De 11 iulie 2018No Comments

Drumul catre iad nu e pavat cu bune intentii, ci cu asfalt prost. In Australia, buletinele de stiri au semnalat un fenomen cel putin ciudat.

Cel putin 50 de soferi din nordul statului australian Queensland s-au impotmolit pe o sosea recent asfaltata, masinile avand nevoie de inlocuirea anvelopelor si chiar de reparatia barelor. Zeci de centimetri de asfalt s-au incleiat pe rotile masinilor pe drumul Millaa Millaa din Malanda.

La scurt timp, autoritatile au decis inchiderea soselei pentru reparatii. Asa cum se procedeaza intr-un stat civilizat, toti proprietarii masinilor avariate vor fi despagubiti de autoritatile locale.

Specialistii in constructii de drumuri au explicat fenomenul care a permis desprinderea asfaltului. Acestia au dat vina pe clima, argumentand ca o combinatie rara intre ploi masive si caldura foarte mare a dus la transformarea asfaltului proaspat turnat intr-o pasta vascoasa. Constructorii drumului au explicat ca soseaua nu trebuia data in folosinta intr-un timp atat de scurt, in urma conditiile speciale de vreme.

Share

Leave a Reply

14 + 19 =