Stiri

Asociatia Pro Infrastructura cere autoritatilor separatoare de drum instalate pe soselele nationale

De 3 august 2015No Comments

separatoare-DN1

Asociatia Pro Infrastructura solicita Ministerului Transportului sa doteze toate drumurile nationale cu doua benzi pe sens cu separatoare mediane, pentru a preveni riscul de accidente.

Conform comunicatului de presa remis de asociatie, instalarea unor astfel de separatoare scade riscul de accidente rutiere cu pana la 60% iar riscul de coliziune frontala devine minim. Decizia Pro Infrastructura vine dupa ce 5 persoane si-au pierdut viata pe raza localitatii 23 august, Constanta, ieri, in urma unei accident frontal.

Astfel, organizatia a solicitat oficial Ministerului Transporturilor si catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) sa intervina si sa monteze aceste separatoare de drum care ar putea salva mii de vieti.

In comunicatul Pro Infrastructura se atrage atentia ca, „in conditiile in care tocmai s-au luat 1,3 miliarde de lei de la Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetara sub pretextul incapacitatii de a-i cheltui pe proiecte, nu se poate invoca lipsa finantarii. Solicitam un program serios cu finantare adecvata pentru montarea de parapete mediane pe toate sectoarele de drum national 2×2”.

Share

Leave a Reply

five + one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373