HighlightStiri

Aston Martin a lansat simulatorul de curse de 62.000 de euro

De 14 septembrie 2020No Comments
;;;;;

AMR-C01 Racing Simulator a fost dezvoltat de Aston Martin impreuna cu firma britanica Curv Racing Simulators. Desenat de Aston Martin si tehnologizat de Curv, simulatorul are o structura din fibra de carbon si replica pozitia de condus din Aston Martin Valkyrie. Productia acestuia se face manual de specialistii de la Curv Racing Simulators, folosind componente premium si ultima versiune software Asseto Corsa.

Fiind un produs premium, designul este unul pe masura, fiind semnat de echipa Aston Martin de la Gaydon, care a translatat multe elemente stilistice regasite la modelele marcii: partea frontala este inspirata de grila Aston Martin Racing, atentie la detalii si rafinament.

Seful de creatie Astion Martin, Marek Reichman spunea ca: “A fost o provocare pentru echipa de design, chiar daca simulatorul nu este o masina, el este inspirat din modelele noastre de curse. A fost necesar sa emita aceeasi eleganta, punand in valoare aceleasi linii dinamice si joc al proportiilor ca orice Aston Martin cu orientare sportiva. Imi pot imagina simulatorul AMR-C01 in cele mai frumoase si luxoase case, cu statutul binemeritat al unei opere de arta.”

La randul sau, Darren Turner, pilotul de uzina Aston Martin si, in acelasi timp, CEO-ul Curv Racing Simulators, declara ca: “Obiectivul nostru a fost sa cream un simulator care ofera la fel de multa distractie ca si o cusa reala.”

AMR-C01 vafi produs intr-o serie limitata de 150 de exemplare, avand un pret de 57.500 lire sterline (aprox. 62.400 euro). Rezervarile sunt deja deschise, iar primele livrari sunt programate in trimestrul patru al acestui an. 

Share