Stiri

Aston Martin a renuntat la Cygnet pentru ca Toyota va anula iQ

De 28 octombrie 2013No Comments

Vanzarile modeste si pretul de circa 50.000 de dolari par sa fie motivele pentru care Aston Martin a renuntat acum o luna la micutul model Cygnet. Ulrich Bez, CEO Aston, este, insa, de alta parere.

Oficialul marcii britanice de lux arata cu degetul catre Toyota in toata aceasta chestiune si puncteaza ca marca nipona, cea care a furnizat platforma lui iQ pentru Cygnet, va renunta la modelul ei cu trei locuri anul viitor. Principalul producator auto al lumii a negat afirmatia lui Ulrich Bez.

Interesant este ca unul dintre importatorii Toyota din Olanda detine aceleasi surse ca Aston Martin si a oprit comenzile la modelul iQ. La fel ca Cygnet, Toyota iQ nu a avut un succes deosebit nici in Europa, nici in SUA, unde este vandut sub marca Scion in doar 3.365 exemplare anul acesta.

Seful Aston Martin a continuat tirada la adresa Toyota spunand ca motivul pentru care productia lui Cygnet s-a incheiat este strans legat de faptul ca marca nipona nu oferea sprijinul necesar si nu a furnizat un motor supraalimentat de mici dimensiuni.  

Share

Leave a Reply

18 − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373