Stiri

Aston Martin cere un acord Brexit pentru a continua productia in Marea Britanie

De 15 noiembrie 2017No Comments

Aston Martin a anuntat ca este posibil sa intrerupa productia de automobile in Marea Britanie daca guvernul de pe 10 Downing Street nu va avea un acord pentru Brexit cu Uniunea Europeana. Mark Wilson, directorul financiar al companiei Aston Martin, a declarat ca daca un acord nu va fi semnat, consecintele ar fi catastrofice.

Suntem o companie britanica, producem masinile exclusiv in Marea Britanie si vom continua sa le producem aici.  Sa ne recertificam pentru SUA, China sau chiar pentru UE ar insemna pentru noi sa oprim productia”, a declarat Wilson.

In acest moment, masinile produse in Anglia au nevoie de certificarea Vehicle Certification Agency (VCA), valabila si in UE. Daca nu va exista un acord intre UE si UK, aceasta certificare nu va mai fi valabila iar exportul de masini Aston Martin nu va mai fi posibil.

Angajamentul marcii britanice pentru productia in Regatul Unit a fost reiterat in acest an, cand Aston a ocupat o veche baza militata dezafectata pentru a o transforma intr-o facilitate de productie pentru viitorul crossover DBX.

Share

Leave a Reply

17 − 1 =