Stiri

Aston Martin continua sa fie safety-car-ul oficial in F1 2022

De 27 februarie 2022No Comments

Marca britanica va fi prezenta si in sezonul 2022 al Formulei 1 ca furnizor al safety car-ului si medical car-ului. Aston Martin pregateste in prezent ultimele modificari pentru modelele Vantage și DBX Medical Car, care vor asigura asistenta in 12 dintre cele 22 de cursele ale sezonului. Safety car-ul Vantage va fi condus de pilotul acreditat FIA, Bernd Mayländer.

Masina a fost adaptata pentru viteza și manevrabilitate maxime, are o placuta de inmatriculare cu LED in spate si girofar oe plafon. DBX-ul de asistenta medicala dezvolta 550 CP si 700 Nm, asigurand masinii un sprint 0-100 km/h in 4,5 secunde. Alaturi de pilot se va afla coordonatorul medical FIA, dr. Ian Roberts.

Vantage F1 are un V8 twin-turbo de 4 litri de 535 CP, cu un cuplu de 685 Nm, asociat cu o transmisie automata cu opt trepte. Hardware-ul sasiului a fost optimizat, iar marimea jantelor a fost crescuta de la 20 la 21 de inci, fiind pentru prima data cand un Vantage are roti atat de mari. Anvelopele Pirelli au fost dezvoltate special pentru F1 Edition. Comparativ cu celelalte versiuni Vantage, modelul de fata beneficiaza de o forta de apasare mai mare cu 200 kg, datorita aerodinamicii imbunatatite, cel mai vizibil element fiind noul eleron spate.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373