Stiri

Aston Martin DBR22, pregatit pentru aparitia de la Pebble Beach

De 16 august 2022august 21st, 2022No Comments
; ; ; ; ;

Editie limitata, realizata in cadrul programului Q by Aston Martin, speedster-ul DBR22 este un model ce isi are radacinile in istoria marcii britanice. Inca din anii ’50, DBR1 si DB3S au reprezentat expresia de varf a designului si performantei Aston Martin. Mai tarziu au fost versiunile V12 Speedster care au dus mai departe aceasta traditie.

Stilul actualului DBR22 nu se abate de la liniile fluide si simpliste ale predecesorilor sai, cu parbrizul transformat intr-o mica viziera de protectie, umerii care se prelungesc individual pana in spatele scaunelor pentru a integra structura de protectie, capota lunga si calandrul de mari dimensiuni.

Prezentat ca si concept la Pebble Beach, Aston Martin DBR22 va fi insa produs intr-un numar limitat de exemplare, marcand si primii zece ani de activitate ai diviziei bespoke Q. Motorul ales sa propulsezse masina este un V12 Twin-Turbo de 5.2 litri, ce dezvolta 715 CP si 753 Nm, care asigura un sprint 0-100 km/h in 3,4 secunde si o viteza maxima de 319 km/h. Aston Martin a folosit in premiera tehnologia 3D pentru subcadrul posterior, acesta fiind produs din mai multe componente printate 3D din aluminiu si imbinate ulterior.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373