HighlightStiri

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

De 29 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Pentru a celebra 50 de ani de la primul zbor Concorde, respectiv centenarul British Airways, una din cele doua companii in flota careia s-a aflat celebrul avion, Aston Martin a produs o editie speciala DBS Superleggera. Vor fi 10 exemplare, vandute exclusiv prin dealerul Aston Martin Bristol, la un pret de 321.350 de lire. In data de 26 noiembrie 2003, Alpha Foxtrot, ultimul Concorde construit, a aterizat pentru ultima data la RAF Filton, care se afla la doar trei mile departare de showroom-ul unde vor fi vandute masinile.

Fiecare dintre cele 10 exemplare va avea un numar de inregistrare unic CAA (Civil Aviation Authority), iar steagul Chatham regasit pe stabilizatorul posterior al avioanelor British Airways este motivul estetic al exteriorului caroseriei. Culorile British Airways, alb, rosu si albastru, sunt incorporate de spoilerul frontal, difuzorul spate si eleronul integrat in hayon. De asemenea, pe plafonul negru, din fibra de carbon, a fost stantata silueta unui avion Concorde. Padelele de schimbare a treptelor sunt produse din metalul original al lui Concorde, iar un Mach Meter este brodat pe parasolarul soferului.

Tapiteria din piele bleu reia designul unei cabine BA, cu logo-ul Concorde regasit pe spatarele scaunelor fata. Va fi montata la loc vizibil si o placuta de inspectie special dedicata modelului, ce va fi semnata de Andy Palmer, Presedinte si CEO Aston Martin, respectiv Alex Cruz, Presedintele British Airways.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition este echipat cu motorul V12 de 5.2 litri twin turbo, ce dezvolta 725 CP/6.500 rpm si 900 Nm/1.800 – 5.000 rpm. Atinge prima „suta” in 3,4 secunde si o viteza maxima de 339 km/h.

 

Share

Leave a Reply

10 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373