HighlightStiri

Aston Martin DBX se poate comanda in Romania

De 26 noiembrie 2019No Comments

Romania se numara printre primele tari in care noul DBX va ajunge anul acesta in showroom. Modelul urmeaza sa fie prezentat in mod oficial in tara noastra in data de 19 decembrie, in cadrul reprezentantei Aston Martin, detinute de compania British Motors, parte a Grupului Forza Rossa. Aston Martin DBX, primul SU din istoria de 106 ani a marcii, poate fi deja configurat in reprezentanta, putand fi achizitionat la un pret incepand de la 165.000 euro plus TVA, devenind astfel cel mai accesibil SUV din segmentul de super lux. Mai mult decat atat, pachetul de dotari standard include o lista foarte lunga de dotari, printre care: plafon panoramic, scaune si oglinzi incalzite, senzori de parcare fata si spate cu indicator vizual, sistem de camera 360 ° si multe alte elemente decorative premium.

Pentru Aston Martin DBX a fost dezvoltata o platforma complet noua, lucru mai rar intalnit in segment. Motorul de 4 litri, V8 biturbo, cu dezactivarea cilindrilor, dezvolta 550 CP si 700 Nm, fiind utilizat si de DB11, respectiv Vantage. Astfel echipat, DBX opreste cronometrul pentru prima „suta” de km la 4,5 secunde si atinge o viteza maxima de 291 km/h. Puterea este gestionata catre cele patru roti de o transmisie automata cu 9 trepte, in vreme ce diferentialul central este activ, iar la puntea spate s-a opat pentru diferential cu alunecare limitata gestionat electronic.

Habitaclul lui DBX ofera spatiu generos pentru cinci pasageri. Pentru prima data in industrie, atat pavilionul cat si copertina de umbrire a acoperisului panoramic sunt din alcantara. Interiorul  include si o serie de materiale inovatoare, respectiv prima aplicare din industria auto a unei tesaturi din 80% lana, ce ofera o alternativa la fibra de carbon si un design estetic distinctiv. Avand in vedere versatilitatea, performantele si trendul ascendent al segmentului din care face parte, se preconizeaza ca DBX va deveni cel mai popular model Aston Martin, cu vanzari de aproximativ 5.000 de unitati pe an.

Share

Leave a Reply

11 − two =