Stiri

Aston Martin dezvaluie motorul lui Valkyrie: V12, 6.5 litri si 1000 CP

De 12 decembrie 2018No Comments

Dupa mai multe luni in care Aston Martin a tinut publicul in suspans, astazi marca britanica a confirmat ca hypercarul Valkyrie va beneficia de un motor V12 natural aspirat de 6.5 litri cu 1000 cai putere.

Dezvoltat in comun cu specialistii de la Cosworth, propulsorul a fost catalogat drept expresia suprema a motorului cu combustie interna, in conditiile in care dezvolta nu mai putin de 153 cai putere per litru de cilindree si ajunge la 11 100 turatii/minut. Motorul nu beneficiaza insa de un cuplu pe masura, valoarea oprindu-se la 740 Nm.

Partea cu adevarat impresionanta este ca acest motor va fi sustinut de un propulsor electric care va plusa semnificativ la cuplu dar si la totalul de cai putere.

Deocamdata, Aston Martin pastreaza tacerea in privinta sistemului hibrid, nedorind sa confirme daca totalul va ajunge la 1130 CP, asa cum s-a vehiculat pana acum. Cu pistoane venite direct din Formula 1, componente din titan si doar 206 kg, motorul termic este o adevarata capodopera a ingineriei.

Share

Leave a Reply

nine + 10 =