Stiri

Aston Martin dezvaluie un concept de masina-zburatoare

De 1 august 2018No Comments

Cursa pentru prima masina zburatoare cunoaste un nou participant dupa ce marca britanica de lux Aston Martin a prezentat un concept la show-ul aviatic de la Farnborough. Imediat dupa prezentarea spectaculosului aparat de zbor, marca britanica a pronuntat numele James Bond, facand referire ca acest concept va debuta in urmatorul film al celebrei francize.

Denumit Volante Vision Concept, vehiculul este capabil sa decoleze si sa aterizeze vertical si este creat in cadrul unui proiect comun la care a participat si Universitatea din Cranfield. Motorul este asigurat de divizia producatoare de motoare de avioane Rolls-Royce.

Dincolo de statutul de concept pe care aceasta masina zburatoare o are, declaratiile CEO-ului Aston Martin, Andy Palmer, par sa ofere o sansa celor care-si doresc ca aceasta tehnologie sa patrunda in lumea transporturilor moderne.

Cu alte cuvinte, Aston Martin nu exlude productia vehiculului, in cazul in care studiile de piata vor fi favorabile. Daca ar fi sa se intample, clientii mai trebuie sa astepte ani buni, cea mai optimista estimare privind productia ar fi mijlocul anilor ’20. Pretul orientativ al unui astfel de vehicul ar fi de circa 7 milioane de lire sterline.

Share

Leave a Reply

1 × 1 =