Stiri

Aston Martin nu renunta la motoarele V12

De 15 octombrie 2013No Comments

Constructorii europeni au inceput sa se “agite” din cauza noilor norme de poluare ce bat la usa, motiv pentru care motoarele de capacitate mare si cu multi cilindri vor disparea in favoarea sistemelor hibrid.

Intr-un interviu pentru Drive, boss-ul Aston Martin, Dr Ulrich Bez, a declarat ca “hibridizarea” are doua scopuri, de a ajuta la depasiri in Formula 1, ceea ce este irelevant pentru masinile de serie, si de a le face mai eficiente.

Aston Martin va folosi o metoda diferita pentru a obtine acelasi efect, a spus Bez, si anume prin reducerea greutatii masinilor si imbunatatirea aerodinamicii acestora. In acest fel constructorul britanic a reusit sa reduca cu 30% consumul de combustibil in ultimii cinci ani, asadar este increzator in rezultatele viitoare.

Bez recunoaste ca normele de poluare vor deveni din ce in ce m ai stricte si mai greu de urmat, insa motorul V12 va fi prezent si peste zece ani, posibil cu o cilindree mai mica.

Share

Leave a Reply

9 − 9 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373