HighlightStiri

Aston Martin pregateste un speedster in editie limitata

De 8 ianuarie 2020No Comments

Dupa lansarea SUV-ului DBX, Aston Martin doreste sa se concentreze pe lansarea unor modele bespoke, in numar limitat de exemplare, cu un pret de achizitie foarte mare. In acest fel ar fi vizati clientii hiper bogati, ce ar asigura o crestere a veniturilor companiei. Decizia a fost luata dupa ce anul 2019 nu a fost unul tocmai reusit, cu vanzari de 5.819 exemplare, in scadere cu 7% fata de 2018.

Primul model de acest gen va fi lansat in 2021 si este denumit V12 Speedster, dezvoltat de compania Q, detinuta de Aston Martin. Designul, fara parbriz si cu o inaltime redusa a caroseriei a fost inspirat de la speedster-ul ce a castigat in 1959 cursa de anduranta de la Le Mans. Deocamdata a fost publicata doar o silueta a masinii, dar Aston Martin a mai confirmat cateva date tehnice. Astfel, motorul va fi V12-le twin-turbo de 5.2 litri, care dezvolta 700 CP si 700 Nm, iar transmisia automata cu opt trepte ZF este de tipul transaxle, pentru o mai buna distributie a maselor.

Aston Martin V12 Speedster va fi prezentat oficial in decursul acestui, iar primii clienti vor primi masina in primul trimestru din 2021, pentru un pret estimat la 750.000 lire sterline. Vor fi produse doar 88 de exemplare. Andy Palmer, CEO Aston Martin declara: “V12 Speedster aduce in lumina nu numai ambitia si spiritul inovativ ale acestei marci britanice de exceptie, dar celebreaza si bogata noastra traditie.”

Share

Leave a Reply

one × five =