Stiri

Aston Martin se gandeste (iar) la un SUV

De 28 octombrie 2013No Comments

Parteneriatul dintre Aston Martin si AMG ar putea evolua dincolo de motoare si sisteme elctronice si am putea vedea in viitor chiar si o versiune de serie a conceptului Lagonda, ce a fost prezentat la salonul auto de la Geneva in 2009.

Intr-un interviu pentru Autocar, boss-ul Aston Martin, Ulrich Bez, este foarte optimist in aceasta privinta. “Exista potential, insa trebuie sa vedem cat de departe va merge” a spus acesta, referindu-se la posibilitatea de a folosi o platforma Mercedes pentru un viitor SUV Aston Martin.

Bez da ca exemplu felul in care Porsche a reusit sa se concentreze pe linia de automobile sport, in special 911, si sa construiasca in acelasi timp un SUV pe baza lui Volkswagen Touareg.

Parteneriatul dintre Aston Martin si AMG a fost “pus la cale” inca din 2009, cand a fost lansat conceptul Lagonda ce folosea o mecanica provenita de la GL-Class.

Luand in calcul reactia negativa a publicului la conceptul Lagonda, modelul cere teoretic va fi lansat in 2017 va folosi un design complet schimbat, iar platforma tehnica ar putea fi preluata de la viitoarea generatie M-Class.

Bez ne asigura ca in ciuda faptului ca parteneriatul cu AMG va aduce performantele motoarele V8 bi-turbo pe masinile Aston Martin, nu inseamna ca celebrul motor V12 de 5,9 litri al britanicilor va disparea, acesta fiind viabil pentru inca cel putin zece ani.

Share

Leave a Reply

5 × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373