HighlightStiri

Aston Martin va produce primul sau SUV: DBX

De 14 noiembrie 2018No Comments

Aston Martin prezenta in 2015 conceptul DBX, anticipand primul SUV al marcii, fara insa o confirmare clara in acest sens. Cum piata se indreapta tot mai mult in directia SUV-urilor, cu tot mai multi producatori de lux sau supercaruri care lanseaza astfel de modele, Aston Martin s-a decis, in cele din urma, sa produca in serie DBX.

Contrar asteptarilor, numele primului crossover Aston Martin va ramane DBX, o trimitere la era David Brown si ADN-ul sportiv al marcii, alaturate de X-ul care face trimitere la SUV.

Aston Martin confirma dezvoltarea crossoverului cu un prim clip video care joaca rolul unui teaser in care compania nu se fereste sa prezinte o versiune de pre-productie a viitorului model. Mascate firav de camuflajul caroseriei, formele viitorului DBX fac trimitere la scoala de design adoptata de Aston Martin pe ultimele modele, Vantage, DB11, DBS Superleggera, crossoverul trecand de la cele 3 usi la conceptului la 5 pentru primul prototip.

Andy Palmer, CEO Aston Martin, anunta o noua era in istoria marcii, mai ales ca DBX va fi produs in noua facilitate din St Athan, dar omite sa spuna cum va fi pozitionat. Mai precis, Aston Martin nu ne ofera inca indicii daca DBX crossover se va lupta cu Bentley Bentayga, Lamborghini Urus sau viitorul SUV Ferrari.

Share

Leave a Reply

one × 4 =