Stiri

Aston Martin Valkyrie AMR Pro promite performante de Formula 1

De 16 noiembrie 2017No Comments

Cand a prezentat noul supercar Valkyrie, Aston Martin anunta ca vor fi construite 150 de exemplare pentru sosea si 25 dedicate exclusiv circuitului. Versiunea extrema a noului supercar construit de Aston Martin impreuna cu Red Bull Racing poarta numele Valkyrie AMR Pro.

Aston Martin nu a oferit inca toate detaliile, dar anunta ca modelul dedicat circuitului pierde masiv din greutate, castiga mai multa putere si va fi capabil sa puna forte de pana la 3,3 G in viraje sau sa atinga viteze de pana la 400 km/h. La franare, supercarul ajunge gratie franelor ceramice importate din Formula 1 la forte de 3,5 G.

Reconfigurarea kit-ului aerodinamic prin apelarea la aripi fata si spate supradimensionate face ca vehiculul sa se lipeasca de pista. Caroseria modelului a fost fabrica exclusiv din fibra de carbon, dotarile de lux au fost scoase, lasand un interior specific masinilor de circuit, geamurile normale inclocuite cu unele din policarbonat. Cele 25 de exemplare racing vor beneficia de acelasi motor V12 de 6.5 litri despre care Aston Martin spune ca aduce un plus semnificativ de cai putere.

Aston Martin anunta ca Valkyrie AMR Pro furnizeaza pe circuit performantele unei masini de Formula 1, lucru care ramane de vazut in conditiile in care pilotii de F1 ating forte G de 6-7 in viraje. Odata cu masina, Aston Martin furnizeaza si o experienta de racing apropiata de ce ofera Formula 1, in cadrul unor evenimente special organizate de marca britanica.

Share

Leave a Reply

3 × 5 =