Stiri

Aston Martin Valkyrie Spider va fi produs in doar 85 de exemplare

De 13 august 2021august 16th, 2021No Comments
; ; ; ;

Versiunea open-air a supercarului britanic are acelasi motor V12 hibrid de 1.176 CP, precum versiunea coupe, dar a primit revizuiri la structura din fibra de carbon si o recalibrare a aerodinamicii active, respectiv a sasiului. Forta de apasare la 240 km/h in modul Track depaseste 1,4 tone, in vreme ce masina depaseste cu mult limita a 300 km/h (330 km/h+ cu acoperisul demontat si 350 km/h+ acoperit). Acoperisul este realizat din fibra de carbon si poate fi inlaturat foarte usor, o data cu deschiderea usilor, putand fi depozitat la bordul masinii.

Cea mai mare diferenta intre Valkyrie Coupe si Spider este modul de deschidere al usilor. In cazul versiunii inchise, portierele au balamale pe plafon, ridicandu-se in plan transversal, perfect vertical. Spider-ul are portiere tip foarfeca, ancorate in montantii A, pentru ca solutia cu balamalele pe plafon nu mai era viabila tehnic. Habitaclul este aproape identic intre cele doua versiuni de caroserie, de inspiratie F1, cu scaunele pozitionate cat mai spre axa longitudinala a masinii si centuri de siguranta in 6 puncte. 

Tobias Moers, CEO Aston Martin, declara: “Cu Valkyrie Spider ducem pasiunea si emotia la un nivel superior. Experienta de condus promite sa fie cu adevarat senzationala. Abia astept sa aud sunetul motorului V12 de 6.5 litri, la turatia de 11.000 rpm cu acoperisul dat jos”.
Productia modelului este limitata la 85 de unitati, iar primele livrari vor debuta la inceputul semestrului 2, anul viitor.

Share