Stiri

Aston Martin Vantage F1 Edition, model cu pedigree de circuit

De 23 martie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Pentru a celebra reintoarcerea marcii in Formula 1, Aston Martin a lansat editia speciala Vantage F1. Aceasta versiune va reprezenta modelul de varf al gamei Vantage, fiind derivat din safety car-ul oficial 2021, care isi va face debutul la prima cursa de F1 a sezonului, in Bahrain. Vantage F1 Edition a fost dezvoltat pentru a se plia cat mai bine la exploatarea pe circuit, beneficiind de numeroase imbunatatiri la motor, sasiu si aerodinamica.

Motorul V8 twin-turbo de 4 litri a castigat 25 CP, pentru a oferi acum 535 CP, cu un cuplu de 685 Nm. In paralel, transmisia automata cu opt trepte schimba mai rapid si gestioneza mai bine momentul motor in timpul retrogradarilor, in special la franarile puternice, oferind soferului un control fin al masinii. Hardware-ul sasiului a fost optimizat, iar marimea jantelor a fost crescuta de la 20 la 21 de inci, fiind pentru prima data cand un Vantage are roti atat de mari. Anvelopele Pirelli au fost dezvoltate special pentru F1 Edition. Comparativ cu celelalte versiuni Vantage, modelul de fata beneficiaza de o forta de apasare mai mare cu 200 kg, datorita aerodinamicii imbunatatite, cel mai vizibil element fiind noul eleron spate.

Aston Martin Vantage F1 Edition poate fi comandat in una dintre cele trei culori disponibile: Racing Green, Jet Black si Lunar White. La interior, tapiteria mixeaza pielea neagra cu Alcantara gri. Noul model este disponibil atat in versiune Coupe, cat si Roadster, avand un pret de pornire, in Germania, de 162.000 euro. Primele livrari vor avea loc in luna mai a acestui an.

Share