HighlightStiri

Aston Martin Vantage trece la tinuta de vara

De 12 februarie 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;

Britanicii spun despre roadsterul Vantage ca are cel mai “rapid” soft-top din industrie, acesta deschizandu-se sau pliindu-se complet in mai putin de sapte secunde, pana la viteze de 50 km/h. Acoperisul textil adauga o greutate de numai 60 kg, dar si un plus de aproximativ 6.000 de lire sterline comparativ cu versiunea coupe. Portbagajul roadsterului a pierdut 150 de litri si are in prezent 200 de litri, valoare pe care oficialii Aston Martin o considera suficienta pentru a primi o geanta de golf. 

Motorul este acelasi, adica un V8 de 4 litri si 510 CP, cuplat la o transmisie automata cu opt rapoarte, furnizata de ZF. Sprintul 0-100 km/h se face in 3,7 secunde, in vreme ce viteza maxima – care se poate atinge doar cu soft topul deschis – este de 306 km/h. Ca si coupe-ul, Vantage Roadster beneficiaza de suspensii adaptive, Torque Vectoring dinamic si diferential autoblocant electronic. De asemenea, cele trei moduri de lucru ale sasiului (Sport, Sport+ si Track) au fost setate special pentru noua versiune. 

Lansarea roadsterului a constituit prilejul introducerii unei noi game de optionale in gama Vantage. Cea mai importanta este transmisia manuala cu sapte trepte, lansata pe editia limitata Vantage AMR si care acum se poate monta si pe coupe. Au mai aparut noi finisaje si nuante interioare, jante cu un design nou si posibilitatea de personaloizare a grilei.

 

Share

Leave a Reply

14 − eight =