Stiri

Aston Martin vrea o versiune GT3 pentru Vantage S

De 11 noiembrie 2013No Comments

Constructorul britanic intentioneaza sa introduca o versiune mai performanta Vantage S, care sa  ofere performante superioare demne de numele GT3.

Reteta ce urmeaza a fi folosita este cea clasica, si anume reducerea greutatii si cresterea puterii motorului. Aston Martin Vantage S are o masa proprie de 1.665 kg, insa inginerul sef Ian Minards ne spune ca “va fi relativ usor sa reducem greutatea cu 100 kg”.

Pentru asta va fi nevoie de eliminarea unor elemente din habitaclu, precum si a instalatiei de aer conditionat. Deasemenea, ar putea fi folosite aliaje de magneziu pentru roti si fibra de carbon la confectionarea unor parti din caroserie.

Motorul V12 de sase litri va fi “stimulat” pentru a produce cel putin 600 CP, in loc de 573 CP cat are in prezent, ceea ce va face ca demarajul pana la 100 km/h sa scada simtitor, mai ales ca noul model va sacrifica viteza maxima in favoarea unei cutii de viteze cu rapoarte mai scurte.

Share

Leave a Reply

13 + 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373