StiriTehnologie

Au inceput lucrarile la viitoarea fabrica BMW din Ungaria

De 11 iunie 2022No Comments

Noua fabrica presupune o investitie de aproximativ un miliard de euro si va lansa productia de serie a Neue Klasse electrica in 2025, care se va baza pe arhitectura cluster NCAR dezvoltata special pentru automobile electrice. „Uzina din Debrecen va stabili noi standarde in productia de automobile extrem de inovatoare”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de administratie al BMW AG, responsabil pentru productie, la ceremonia de punere a pietrei de temelie.

Uzina va dispune un teren de peste 400 de hectare la nord-vest de orasul maghiar si va avea o capacitate de productie de circa 150.000 de unitati pe an. O mare parte din energia necesara va fi generata de sisteme fotovoltaice extinse direct in incinta uzinei. Restul va fi aprovizionat regional din surse regenerabile 100%. De asemenea, sunt in desfasurare investigatii privind utilizarea energiei geotermale. in plus, uzina din Debrecen va utiliza tehnologii inovatoare care nu exista inca in aceasta forma pe piata, in special in vopsitorie. aici, vopseaua nu va mai fi uscata prin intermediul cuptoarelor cu gaz.

In schimb, in viitorul sistem de productie vor fi integrate tehnologii „Neue Klasse si NCAR sunt o oportunitate unica pentru noi de a regandi complet productia de automobile din toate punctele de vedere”, a spus Nedeljković. „In BMW Production, viziunea noastra strategica este BMW iFACTORY cu cele trei dimensiuni ale sale: AGILA. VERDE. si DIGITALA., pe care o vom implementa perfect in noua noastra uzina.”

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373