Stiri

Audi a economisit 133 mil $ in 2017 doar pentru ca si-a ascultat angajatii

De 22 ianuarie 2018No Comments

Audi isi incurajeaza angajatii sa vina cu sugestii si idei pentru a imbunatati activitatea.  Drept urmare, Audi a pus in aplicare sugestiile unor angajati ai marcii si a reusit sa economiseasca in 2017 nu mai putin de 133 milioane dolari la fabricile din Europa.

Politica aceasta de la Audi a inceput acum 50 de ani iar din 1994 deruleaza un program de idei, prin care orice angajat poate sugera imbunatatiri aduse activitatii lui curente in cadrul companiei. Unele dintre sugestii fac referire la activitatea reclamantului, altele au legatura cu infrastructura.

Dupa ce au fost analizate si s-a decis implementarea lor, intrucat aveau sens, Audi a reusit sa cumuleze in contul economiilor o suma de peste 130 milioane dolari doar in 2017.

Spre exemplu, in departamentul de motoare, doi muncitori de la serviciul mentenanta au observat ca sistemul de ventilatie functioneaza non-stop. Cei doi au sugerat ca sistemul de ventilatie sa fie setat astfel incat in timpul noptii, cand nu se lucra, sa mearga pe o viteza mai mica si doar din aceasta sugestie Audi a facut o economie la factura de electricitate de 120 000 dolari intr-un an.

Alte sugestii sunt facute pentru a salva timp, prin diverse solutii de a eticheta sculele folosite cat sa fie cat mai usor de gasit in functie de culori,  sau anumite proceduri. Audi a cheltuit cu 40 de milioane dolari mai putin in fabricile din Gyor si Bruxelles dupa implementarea  a peste 10 000 de sugestii venite de la angajati.

In functie de solutia adusa de un angajat si de economia pe care acea idee o aduce companiei, cei responsabili sunt premiati cu bonusuri financiare.

Share

Leave a Reply

14 + 2 =