HighlightStiri

Audi a lansat cea de-a patra generatie A3

De 5 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A3 este cel mai vandut model Audi in Europa, fiind de-a lungul timpului in topul segmentului compact premium. Noua generatie are aproape aceleasi dimensiuni ca si predecesorul sau, cu lungimea (4,34 m) si latimea (1,43 m) identice, dar cu 3 cm mai lata (1,82 m in prezent). In premiera, luminile de zi sunt digitale, formate din 15 LED-uri, ceea ce permite ca in functie de echipare, semnatura luminoasa se fie personalizata individual.

In momentul lansarii, gama de motorizari va cuprinde un 1.5 litri benzina de 150 CP (35 TFSI) si turbodieselul de 2 litri in doua versiuni de putere: 115 CP (30 TDI) si 150 CP (35 TDI). In scurta vreme va urma un 1.0 de 110 CP (30 TFSI) si, in premiera pentru A3, o versiune mild-hybrid la 48V a motorului 1.5 TFSI. Vor urma un 40 TDI (2.0 diesel de 190 CP cu tractiune integrala), sportiva S3 (2.0 TFSI de 310 CP) si doua versiuni plug-in hybrid pe baza motorului 1.4 TFSI, de 204 CP si 245 CP.

Interiorul aduce schimbari mai spectaculoase dacat exteriorul, elementul principal fiind consola centrala de inspiratie sportiva, orientata catre sofer. Aceasta inglobeaza un display de 10,1 inci si comenzile fizice ale climatizarii (tastele au luat locul vechilor butoane rotative).

Bazat pe noua arhitectura MIB3, integreaza un eSim LTE si un hotspot WLAN. Ofera conectivitate Apple CarPlay (fara cablu) si Android Auto, iar din vara va primi asistenta vocala Alexa de la Amazon. Pe langa consola centrala inclinata spre sofer si gurile de aerisire destinate lui sunt pozitionate mai curios, sus si de om parte si de alta a intrumentarului de bord, simuland un pseudo-cockpit.

Indicatoarele de bord sunt virtuale, fiind proiectate pe un ecran de 10,25 inci. Versiunile echipate cu transmisie automata au un schimbartor de viteze nou, sub forma unui mic stick shift-by-wire, in stilul lui VW Golf 8.

Caroseria cu cinci usi va fi urmata de un sedan, iar un hatchback cu trei usi, respoectiv cabrio nu vor mai fi produse, conform informatiilor vehiculate in media. In schimb, este posibil sa fie lansata o versiune Allroad si chiar un rival pentru Mercedes-Benz CLA.

Share

Leave a Reply

2 × three =