Stiri

Audi a vandut mii de masini cu acelasi cod VIN

De 25 august 2017No Comments

Aflati in ancheta pentru dieselgate, cei de la Audi au dat de alta problema. Mai precis, procurorii germani au descoperit ca mai multe mii de masini Audi au fost comercializate cu aceeasi serie de sasiu.

Cautand dovezi pentru dieselgate, autoritatile germane au descoperit documente care atesta ca mai multe masini au avut acelasi VIN cand au fost exportate in China, Japonia si Coreea de Sud.

Problema este mai mare decat ar putea parea la prima vedere, deoarece fiecare masina produsa are obligatia sa poarte un cod unic format din 17 caractere. Legea prevede ca acest cod sa nu se repete timp de 30 de ani. Implicatiile VIN-ului sunt mult mai mari, deoarece au legatura cu companiile de asigurari, proprietari si agentiile de stat.

Nu este inca clar de ce Audi ar fi recurs la o asemenea manevra, mai ales ca e aproape imposibil sa fie o eroare de numerotare. Mai multe voci sustin ca Audi ar fi orchestrat in mod intentionat acest lucru pentru a avea scutiri de taxe la importul de masini in tarile asiatice.

Audi a raspuns printr-un purtator de cuvant: „nu avem cunostinta de faptul ca un numar VIN ar fi fost multiplicat”.

Share

Leave a Reply

11 + one =