HighlightStiri

Audi A3 Sportback primeste tehnologie plug-in hybrid

De 29 septembrie 2020octombrie 1st, 2020No Comments
;;;;;;

Titulatura completa a modelului este A3 Sportback 40 TFSI e, sistemul hibrid fiind format din motorul 1.4 TFSI de 150 CP si 250 Nm, respectiv un motor electric de 80 kW si 330 Nm, care este integrat in carcasa transmisiei  S tronic cu sase trepte. Puterea totala cumulata ajunge la 204 CP, iar cuplul maxim la 350 Nm, asigurand un sprint de la 0 la 100 km/h in 7,6 secunde si o viteza maxima de 227 km/h. 

Bateria litiu-ion, pozitionata sub scaunele posterioare, are 13 kwh, cu 48% mai mult decat la precedenta generatie. Masina porneste direct in modul electric pana la o temperatura ambianta de -28 grade C, autonomia maxima electrica anuntata fiind de 67 km conform ciclului WLTP.

Bateria se poate incarca cu o putere maxima de 2,9 kW, ceea ce inseamna ca la o priza casnica ii vor fi necesare putin peste patru ore pentru a ajunge la 100%. In afara de modul EV, in care se merge exclusiv electric, sistemul A3 PHEV ofera inca doua setari: “Battery hold”, conservandu-se bateria si “Battery charge”, cand se directioneaza cat mai mulota energie catre baterie.

In afara de aceste moduri dedicate sistemului hibrid, sunt disponibile si profilurile de condus tipice Audi: comfort, auto, dynamic si individual. 

In standard, Audi A3 PHEV vine cu jante de 16 inci cu design personalizat, optional fiind oferite de 17 si 18 inci. Tot optional se pot comanda faruri Matrix LED, in vreme ce tapiteria este produsa din PET-uri de plastic reciclate. Contra-cost se poate comanda si hayon cu deschidere electrica, prin baleierea cu piciorul. Trebuie stiut insa ca bateria si motorul electric au rapit din volumul util al portbagajului, care ofera 280 de litri.

Pretul de baza anuntat pentru Germania este de 37.470 euro.

Share