Stiri

Audi Aicon Concept prezinta la Frankfurt viitorul masinii autonome

De 12 septembrie 2017No Comments
; ; ; ; ;

Audi si-a expus, la Salonul Auto de la Frankfurt, noul concept Aicon, o masina care exclude ideea de sofer si este destinata exclusiv pasagerilor. Conceptul intruchipeaza un vehicul cu nivelul 5 de autonomie, ceea ce inseamna ca face singura absolut orice lasand cei patru pasageri sa se ocupe de alte activitati precum munca, divertismentul sau socializarea.

Interiorul conceptului apare ca o cabina de avion de lux, singurul lucru care ii lipseste prin comparitie fiind baia. Masina are un ampatament mai mare decat cel al actualului Audi A8, motiv pentru care spatiul interior a fost comparat cu cel dintr-un avion. Scaunele au fost conceptute sa semene cu nioste fotolii pe car emai degraba le-ai gasi intr-o sufragerie, si pot fi setate in multiple feluri astfel incat pasagerii sa poata sta de vorba fata in fata, chiar daca dispunerea locurilor pleaca de la principiul 2+2.

Parbrizul poate fi folosit ca un televizor gigant iar alte multiple display-uri ofera conectivitatea de care omul viitorului nu se va putea lipsi. Audi a schimbat complet paradigma automobilului iar Aicon Concept nu are nici macar lumini, intrucat nu e nevoie de un sofer iar viitorul nu va mai prevede aceasta functie in peisaj.

Cu adevarat SF este insa functia de proiectare a mesajelor luminoase pe care alte masini din trafic le pot citi si astfel pot comunica intre ele. Mai mult, masinile pot observa anumite obiecte sau oameni si le pot privi indelung chiar daca se afla in miscare. Cand se intuneca, un sistem sofisticat de iluminare inlocuieste farurile puternice cu lasere si senzori care citesc absolut orice din jurul lor. Pietonii pot vedea masinile gratie unei lumini de veghe destinata lor.

Masina beneficiaza de 4 motoare electrice si tractiune integrala. Procesul de condus este unul lin si calculat, scopul fiind confortul si nu performanta. Aicon ajunge teoretic la 130 km/h si are o autonomie de 800 km. Cand bateria se apropie de zona rosie, conceptul isi cauta singur o statie de incarcare si ia o pauza de 30 minute pentru o incarcare de 80%.

Share

Leave a Reply

thirteen − five =