Stiri

Audi charging va fi lansat la 1 ianuarie

De 30 decembrie 2022ianuarie 1st, 2023No Comments

Serviciul Audi charging va fi lansat oficial pe 1 Ianuarie 2023, in 27 de tari, inlocuind serviciul prezent de incarcare e-Tron. Astfel in Europa vor fi disponibile aproximativ 400.000 de puncte de incarcare, deservite de peste 800 de operatori, incluzand si circa 1.900 de statii de inacarcare de mare viteza de la IONITY.

Aceasta miscare vine in contextul in care din anul 2026 fiecare Audi nou va fi gandit sa mearga 100% electric. Producatorul din Ingolstadt isi propiuna sa devina cel mai mare furnizor premium de mobilitate durabila, ajutand la accelerarea serviciului de incarcare pentru masinile electice care permite soferilor sa incarce usor si aproape oriunde in Europa.

Pentru noua sa oferta de incarcare, Audi cooperează cu Volkswagen Group Charging GmbH și Elli. Serviciul de încărcare Audi e-tron, care a fost lansat in urma cu patru ani, dupa introducerea primului model complet electric al marcii, va fi inlocuit, iar noii clienti cat si actualii posesori Audi vor migra la noul serviciu de incarcare, cu trei optiuni tarifare: basic, plus si pro.

Locatiile punctelor de incarcare compatibile vor fi incarcate in sistemul MMI  si in aplicatia myAudi, care poate fi folosita pentru a trimite o ruta pre-planificata. Cuplarea la statie si pornirea procesului de incarcare se poate comanda atat din app, cat si cu cardul RFID.

Din vara anului 2023 IONITY va crea o aplicatie doar pentru soferii masinilor Audi. Primele modele care vor beneficia de aceste servicii sunt Q4 e-Tron si Q8 e-Tron. Odata cu aparitia aplicatiei vor fi distribuite carduri facute tot de IONITY in parteneriat cu Audi cu care soferii vor putea sa plateasca la statiile de incarcare.

Aplicatia are un serviciu inteligent iar soferii pot observa din timp ce statii sunt ocupate si pot chiar sa isi rezerve o statie cu cateva ore inainte de sosirea la statie. De asemenea, in toate locatiile vor fi amplasate mai multe complexe in care soferii se pot odihni si cumpara diverse lucruri, de la mancare pana la haine.

Share