Stiri

Audi confirma noul crossover Q1

De 2 decembrie 2013No Comments

Audi a confirmat planul de a construi un crossover de mici dimensiuni. Modelul entry-level va purta numele Q1 si va intra in productie in 2016. Audi Q1 va fi asamblat in fabrica marcii din Ingolstadt, Germania.

Odata cu acest anunt, marca premium din cadrul grupului VW a furnizat si o prima imagine teaser cu viitorul Q1, care pare a fi un model de 5 locuri dominat de unghiuri angulare si forme robuste. Din schita se pot observa grila masiva, aripile fata proeminente si farurile distinctive. Audi a refuzat sa ofere alte detalii, motiv pentru care au aparut tot felul de speculatii.

Unii ar sustine ca noul Q1 se va baza pe platforma lui VW Polo si ca va masura 3,8 metri in lungime. Desi este un mister total, la capitolul motorizari s-au vehiculat  propulsoarele 1.4 TDI si TFSI si un hibrid bazat pe un motor de 1.2 litri pe benzina. Nu este deloc exclusa varianta unui SQ1 care ar urma sa poata furniza circa 230 cai putere.

Unul dintre sustinatorii cei mai fideli ai acestui nou model este Ruper Stadler, CEO Audi, care a afirmat ca viitorul Q1 face parte din strategia marcii pentru gama de SUV-uri. 

Share

Leave a Reply

twenty − 16 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373