Stiri

Audi Q5 Sportback este al treilea membru al familiei Q coupe

De 26 noiembrie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Dupa Q3 Sportback si e-tron Sportback, Audi prezinta versiunea coupe a lui Q5. Reteta este aceeasi, adica plafon plonjat catre spate, luneta inclinata si geamuri posterioare taiate curajos. La alegere Audi Q5 Sportback poate fi echipata cu stopuri cu tehnologie OLED, iar clientii au la dispozitie in momentul comandarii masinii trei semnaturi luminoase, iar un layout luminos suplimentar este activat cand se selecteaza modul “dynamic” al sistemului Audi drive select.

Comparativ cu Audi Q5, versiunea Sportback este mai lunga cu 7 mm, avand o lungime de 4,69 metri, in vreme ce latimea si inaltimea sunt identice (1,89 m, respectiv 1,66 m). 

La interior, Audi ofera optional bancheta culisabila si cu spatar reglabil, ceea ce ofera un confort mai bun pasagerilor, dar poate suplimenta si volumul portbagajului cu ijnca 60 de litri, cand este impinsa la maxim inainte. In versiune standard, portbagajul are 510 litri

In echiparea standard, Audi Q5 Sportback este livrata cu suspensie sport, iar ca alternativa contra-cost este oferita suspensie pneumatica adaptiva, care isi poate ajusta inaltimea de lucru cu 60 mm. Ca urmare, comparativ cu suspensia stock, garda la sol se poate mari cu 45 mm in cazul rularii pe suprafete denivelate, ori micsora cu 15 mm in conducerea sportiva. Pentru un acces usor la portbagaj, partea din spate  poate fi coborata cu 55 mm, iar pentru deschiderea hayonului exista deschidere optionala prin baleierea piciorului sub bara spate.

Q5 Sportback are disponibile pentru piata europeana doua motoare diesel TDI si unul cu benzina, TFSI. 2.0 TDI, de 204 CP si 400 Nm este oferit cub titulatura 40 TDI si asigura o acceleratie 0-100 km/h in 7,6 secunde. Versiunea 50 TDI, echipata cu un V6 de 3 litri, dezvolta 286 CP si 620 Nm, fiind mai rapida pana la prima “suta”: 5,7 secunde. Amvele versiuni sunt de fapt un mild hybrid, prima dintre ele la 12V, a doua la 48V. 40 TDI are o transmisie S tronic cu sapte trepte (cutie cu doua ambreiaje), iar pentru 50 TDI este dedicata transmisia automata cu opt trepte si convertizor de cuplu.

Versiunea 2.0 TFSI dezvolta 265 CP si 370 Nm, cu sistem mild hybrid la 12V si transmisie S tronic cu sapte trepte. Varful de gama, SQ5 Sportback TDI are acelasi V6 diesel, setat pentru a dezvolta 341 CP si 700 Nm intre 1.750 – 3.250 rpm, capabil sa accelereze in 5,1 secunde de la o la 100 km/h. Toate motorizarile vin standard cu sistem de tractiune integrala quattro (40:60 fata-spate in conditii normala de aderenta, cu directionarea majoritatii cuplului catre puntea cu aderenta mai buna atunci cand este necesar).

La interior intalnim tabloul de bord virtual cockpit de 12,3 inci, head-up display, sis sietm de infotainment cu display de 10,1 inci, cu comenzi vocale activate prin expresia “Hey Audi”. Optional este disponibil sistem audio premium Bang & Olufsen. Printre sisteme de asistenta amintim, cruise control adaptiv, cross-traffic alert si Audi pre sense city system, disponibil in standard.

Familia Q5 Sportback (inclusiv SQ5) se va produce in Mexic, iar primele livrari pe pietele internationale vor debuta in prima jumatate a anului viitor.

Share