Stiri

Audi quattro lunar va pleca pe Luna in 2017

De 26 iunie 2015No Comments

Audi a facut echipa cu o organizatie de ingineri germani, intitulati „Part-Time Scientists” (Oameni de stiinta cu jumatate de norma – n.r.) pentru a crea un nou quattro lunar.

Proiectat sa participe la concursul Google Lunar XPRIZE, vehiculul lunar este construit aproape integral din aluminium si dispune de o baterie litiu-ion si un panou solar. Audi quattro lunar beneficiaza in plus de patru motoare electrice care ii permite sa se deplaseze pe suprafata Lunii cu maximum 3,6 km/h.

Mai mult, vehiculul lunar dispune si de doua camera stereoscopice, dar si de o camera stiintifica care va analiza materialele gasite pe suprafata corpului ceresc. Daca totul merge snur, vehiculul Audi va pleca in spatiu in 2017 si va calatori nu mai putin de 380.000 km dupa care va aseleniza in apropierea lui Apollo 17, ultima misiune spatiala pe Luna. 

Pentru a castiga premiul de 30 de milioane de dolari oferit de Google, quattro lunar va trebui sa aselenizeze cu succes si sa exploareze cel putin 500 de metri din suprafata lunara. 

Share

Leave a Reply

nine + 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373