Stiri

Audi reia oficial dezvoltarea lui R8 e-Tron

De 15 ianuarie 2014No Comments

Versiunea cu propulsie electrica a supercarului R8 revine oficial pe lista proiectelor in dezvoltare la Audi si va fi prezentat in versiunea de serie cel mai devreme la sfarsitul acestui an.

Zvonurile care anuntau reluarea dezvoltarii modelului R8 e-Tron au fost confirmate la salonul auto de la Detroit de catre directorul tehnic Ulrich Hackenberg. Acesta doreste sa faca din R8 e-Tron un “deschizator de drumuri” pentru celelalte modele electrice ce vor aparea ulterior, platforma tehnica fiind compatibila atat cu actualele modele cat si cu cele noi, care vor fi lansate in 2015.

Audi nu a specificat data exacta cand R8 e-Tron va fi prezentat in versiune de serie, insa ne asteptam ca acest lucru sa aibe loc la sfarsitul lui 2014, sau inceputul lui 2015. Autonomia noului model va fi aproape dubla, 400 km fata de cei doar 215 km ai primei versiuni, motivul fiind folosirea unei baterii diferite.

Hackenberg recunoaste ca automobilele electrice reprezinta viitorul si ca toti producatorii se vor orienta catre acest segment, o data ce tehnologia bateriilor va evolua. 

Share

Leave a Reply

19 − nine =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373