Stiri

Audi restilizeaza nava amiral A8

De 3 noiembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Au trecut patru ani de cand actuala generatie A8 (a patra) se afla pe piata si Audi a considerat oportun sa opereze cateva schimbari. La exterior, grila single frame a crescut in dimensiuni, a primit design cu motive 3D si mai mult crom. Optional sunt disponibile faruri LED Digital Matrix, similare cu cele folosite de electricele e-tron, care au inclusiv functie de animatie luminoasa Leaving and Coming Home.

Si la partea din spate s-a folosit cromul si apar noi stopuri cu tehnologie OLED cu layout personalizabil, unite printr-o banda luminoasa. Faceliftul poate fi comandat prima data si cu pachetul S line si look black, in vreme ce paletarul de culori exterioare are 11 nuante. O combinatie cromatica foarte nimerita este prezentata chiar in fotografiile de presa, cu exterior albastru si pachet negru pentru calandru si oglinzi. 

La interior au fost aduse imbunatatiri cu predilectie pentru pasagerii din spate. In cazul caroseriei cu ampatament mare au la dispozitie scaune tip “lounge”, inclinabile, cu incalzire si masaj cu sapte programe si 18 sectiuni pneumatice. Toate reglajele sunt electrice, cu un panou de comanda in cotiera centrala, la care se adauga doua noi tablete de 10,1 inci. Soferul si pasagerul din fata dispun de Audi Virtual Cockpit, sistem MMI cu doua ecrane de 10,1 si 8,6 inci, cu feedback acustic ci tactil si conectivitate car-to-x.

Toate motorizarile sunt electrificate, mild hybrid sau plug-in, au tractiune integrala quattro si transmisie automata Tiptronic cu convertizor de cuplu. Turbodieselul V6 de 3 litri si 286 CP ramane in oferta, iar cu benzina sunt un V6 de 3 .0 TFSI plug-in hybrid, de 462 CP si V8 TFSI de 571 CP pentru S8. Suspensia pneumatica adaptiva si directia progresiva sunt standard, iar lista de functii ADAS ajunge la 40 de sisteme de asistenta.

Share