HighlightStiri

Audi RS Q8, cel mai rapid SUV de serie pe Nurburgring

De 22 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

7 minute si 42,2 secunde i-au fost necesare noului Audi RS Q8 sa parcurga reinnoitul circuit de la Nurburgring, devenind astfel cel mai rapid SUV de serie din lume. RS Q8 are sub capota V8-ul de 4 litri care dezvolta in acest caz 600 CP si 800 Nm si asigura un sprint 0-100 km/h in 3,8 secunde si o viteza maxima de 250 km/h, respectiv 305 km/h cand este echipat cu discuri ceramice.

Puterea motorului 4.0 TFSI este gestionata de transmisia automata cu opt trepte Tiptronic, tractiune integrala cu diferential spate activ si patru roti directoare. Din dotarile standard mai fac parte suspensia pneumatica adaptiva, sistem electromecanic de stabilizare la ruliu (EAWS) si Audi drive select cu sapte moduri de rulare: Comfort, Auto, Dynamic, Allroad, Offroad si RS (cu doua versiuni RS1 si RS2). Cel din urma poate fi activat direct de pe volan, via butonului „RS-MODE”.

Exteriorul are tusa inconfundabila a versiunilor RS, cu Singleframe-ul octogonal si calandrul personalizat, praguri si aripi evazate, difuzor spate si eleron integrat in hayon. In echiparea standard Audi RS Q8 este echipata cu jante de 22 de inci si optional de 23 de inci.

La interior au aparut ecrane speciale RS integrate in Audi virtual cockpit, plus informatii noi in MMI despre putere, forta g, timp pe tur, temperatura, cuplu si presiunea in avelope. Tapiteria este o combinatie de piele si Alcantara, cu personalizare a logo-ului RS pe spatarele scaunelor, bancheta fiind in continuare, culisabila longitudinal. Dupa plierea acesteaia se obtine un volum imens, de 1755 de litri.

Startul vanzarilor lui Audi RS Q8 este prevazut pentru inceputul anul viitor.

 

Share

Leave a Reply

thirteen − nine =