ElectricStiri

Audi skysphere EV concept, cu lungime si ampatament variabile

De 10 august 2021august 19th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Skysphere concept este primul membru al noii familii de concepte Audi. Este un roadster electric, ce anunta designul viitoarelor modele din Ingolstadt, capacitatea de conducere autonoma inspre care se indreapta Audi, dar si apropiata revolutie a interiorului.

Skysphere aduce in lumina viitoarele caracteristici de lux si modularitate ale platformelor electrice. Un detaliu spectasculos este capacitatea masinii de a-si modifica ampatamentul si lungimea cu 250 mm, doar printr-o simpla apasare de buton. In acelasi timp, garda la sol se modifica cu 10 mm (suspensie pneumatica adaptiva), intre modurile Sports (4,94 m lungime  si punte spate directoare) si Grand Touring (5,19 m lungime). In acest mod se obtine spatiu maxim interior, iar volanul si pedalele culiseaza intr-o zona invizibila, pentru ca masina devine autonoma de Nivel 4.

Directia este de tipul by wire, fara legatura fizica intre volan si roti, soferul putand selecta mai multe rapoarte de demultiplicare si setari ale servoasistarii. Puntea spate directoare si ampatamentul variabil contribuie in plus la obtinerea unei raze de bracaj foarte mica.

Inspiratia acestui concept a venit de la in model legendar in istoria companiei: Horch 853 roadster din 1930, care masura tot 5,2 metri lungime. Asemanarile se opresc aici, pentru ca Audi skysphere este propulsat 100% electric de catre un motor ce transmite catre rotile puntii spate 632 CP si 750 Nm. Capacitatea bateriei se cifreaza in jurul valorii de 80 kWh, fiind capabila sa ofere masinii o autonomie de peste 500 km. Chiar daca are o masa proprie de 1.800 kg,  skysphere este foarte rapid, accelerand de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. 

Share