Stiri

Audi Sport Quattro vine la Frankfurt

De 17 iunie 2013No Comments

Audi va sarbatori intr-un mod cu totul special a 30-a aniversare a modelului Sport Quattro lansat in 1984. Constructorul german va folosi aceasta ocazie pentru a lansa pe piata un succesor al celebrului model care sa duca mai departe atat numele “Sport Quattro” cat si mostenirea sportiva pe care acesta o are.

Potrivit Autozeitung, noul model va fi mai sportiv decat conceptul Sport Quattro prezentat de Audi in 2011 si va avea un design mai agresiv. Prin folosirea materialelor ultrausoare ca fibra de carbon (CFRP), aluminiu si magneziu, masa totala a viitorului model nu va depasi 1.300 kg.

Versiunea Sport Quattro de strada va avea un motor mult mai puternic decat conceptul, in locul propulsorului bi-turbo de 2,5 litri in cinci cilindri fiind montat un V8 bi-turbo de 4.0 litri care va “urca” puterea de la 408 CP la 650 CP.

Cu asemenea performante, Audi Sport Quattro va putea accelera pana la 100 km/h in doar 3,4 secunde. Audi nu a comunicat un pret oficial pentru noul model, insa, daca totul decurge conform planului, acesta ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 115.000 de euro.

Share

Leave a Reply

12 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373