Stiri

Audi: Supercarul nu este inca aprobat, R4 nu este inca mort, un MPV e posibil

De 25 aprilie 2013No Comments

O serie de informatii noi cu privire la planurile viitoare ale marcii Audi consemneaza ca ideea unui supercar diesel-hibrid nu este inca sigura.
Cea mai importanta noutate legata de Audi in ultima vreme a fost vestea ca producatorul german lucreaza la dezvoltarea unui supercar diesel-hibrid care se bazeaza pe R18 E-Tron Quattro, modelul castigator in cursa de 24 h de la Le Mans.

O noua evolutie asupra situatiei confirma faptul ca supercarul se regaseste in stadiul procesului de design, insa marcheaza si faptul ca proiectul inca nu a primit unda verde din partea conducerii. Sefii Audi nu s-au hotarat inca daca sa dea curs acestei idei sau nu, din cauza motorizarii diesel, care nu este tocmai propice pentru un supercar de inalta performanta si care nu are o atractie foarte mare pe principalele piete: SUA si China.

Cum regulamentul de la Le Mans se va schimba de anul viitor si Audi va concura cu un bolid alimentat de benzina, exista posibilitatea ca viitorul supercar sa renunte la ideea de diesel in favoare unei motorizari pe benzina. In alta oridine de idei, Audi nu exclude ideea de a construi un model de inalta performanta pozitionat sub R8. Acesta ar putea fi R4, un model bazat pe Porsche Boxster, si se va diferentia semnificativ de TT, pentru ca vanzarile sa nu fie canibalizate.

Wolfgang Durheimer, seful departamentului de cercetare si dezvoltare, a mentionat ca un eventual R4 ar aduce multe tehnologii noi si un motor montat central. Mai putin spectaculos, dar la fel de important, este faptul ca Audi ar putea lansa si un model MPV, chiar daca prioritatea numarul unu pentru marca din Ingolstadt ramane dezvoltarea de SUV-uri.

Share

Leave a Reply

19 + seven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373