Stiri

Aurus Senat este cadoul Rolls-Royce facut de Putin pentru oligarhii rusi

De 30 august 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Vladimir Putin ofera oligarhilor rusi o versiune mai mica a propriei sale masini oficiale. Aurus Senat este o copie a masinii prezidentiale de la Kremlin si a fost prezentata oficial la Salonul Auto de la Moscova.

Asemnarile izbitoare cu Rolls-Royce Ghost reprezinta doar partea vazuta a lucrurilor. Sub capota, regasim un twin-turbo V8 de 4.4 litri capabil sa dezvolte 598 cai putere. In plus, Aurus Senat va beneficia si de un motor electric.

Modelul va fi oferit public incepand cu 2019, cand sunt programate spre productie 150 de exemplare. In viitor, rusii planuiesc sa faca circa 10 000 de exemplare pe an cu gandul de a exporta mare parte dintre ele.

Senat se va adresa inaltilor oficiali de la Kremlin, membrilor Dumei de stat si ai guvernului de la Moscova sau serviciilor secrete precum GRU si FSB. Practic e o noua masina care va evidentia, la fel ca in epoca sovietica, diferentele institutionale dintre cetatenii rusi.

Diferenta din zilele noastre consta in faptul ca modelul echipat cu piele, lemn si insertii de metal polisat la interior va fi disponibil si pentru public, insa doar cei bogati si-l vor putea permite. Daca pentru oficialii statului Aurus Senat va veni cu blindaj, pentru public nu va fi disponibila o astfel de versiune. Cu siguranta, pretul unui model va fi unul piperat insa si asa va fi mult mai ieftin decat un Rolls-Royce Ghost.

Share

Leave a Reply

19 − 7 =