Stiri

Australia adopta experimental exemplul Autobahn-ului

De 16 octombrie 2013No Comments

Germania este singura tara din lume unde regimul de transport pe autostrada a fost gandit, de principiu, sa nu aiba limite de viteze. Celebrul Autobahn inceput pe vremea celui De-al Treilea Reich n-a cunoscut un caz similar pana astazi, cand Australia va deveni a doua tara care va avea o austrada fara limita de viteza.

Ministrul de transporturi din Northern Territory, Peter Styles, a anuntat ca Stuart Highway, lunga de 120 mile (193 km), nu va avea limita de viteza. Astfel, de la 1 februarie 2014, intre Alice Springs si Barrow Creek, limita de viteza de 130 km/h va disparea pentru o perioada de incercare de 12 luni.

Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca intre 2001 si 2011 nu s-a inregistrat nicio victima mortala pe aceasta autostrada. Daca unii soferi vor fi incantati, exista si numeroase critici la adresa deciziei politice.

Australian Automobile Association si-a exprimat punctul de vedere prin seful asociatiei, Andrew McKellar: „E un joc cu vietile oamenilor…e inevitabil ca unii sa moara ca rezultat al acestei decizii”. Nu exista date care sa ateste ca acest sistem va fi implementat la nivel national. 

Share

Leave a Reply

six + fourteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373