Stiri

AutoFlight, producatorul taxi-ului zburator, vine in Europa

De 19 ianuarie 2022No Comments

Compania chineza AutoFlight isi continua expansiunea globala, deschizandu-si primul birou in Europa, la aeroportul din Augsburg, Germania. Echipa va fi condusa de Mark R. Henning, care a ocupat pana acum functia de manager al operatiunilor guvernamentale la divizia de elicoptere Airbus. Primul sau obiectiv va fi obtinerea certificatului EASA (European Aviation Safety Agency) pentru taxiul zburator “Prosperity I”. Acesta este un mic avion cu decolare si aterizare pe verticala cu o autonomie de aproximativ 250 de kilometri, ce poate transporta pana la 4 persoane (inclusiv pilotul). 

Programul de certificare pentru acest aparat de zbor va demara anul acesta, urmand a fi incheiat pana in 2025. AutoFlight are in plan deschiderea unor noi locatii de test si demo in Europa, avand in vedere ca se doreste ca Prosperity I sa fie la fel de sigur ca si un avion de linie. Este primul proiect de acest gen al chinezilor, compania ocupandu-se pana in prezent de dezvoltarea dronelor cargo cu care contabilizeaza mai mult de 10.000 de decolari si aterizari in diverse conditii meteo.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373