Special

Autoportret:Porsche 911 Turbo

De 5 noiembrie 2013No Comments

Porsche 997 a fost produs intre 2004 si 2012 si este cunoscut in special pentru ca a readus pe acest model farurile rotunde, dupa incercarea nefericita de la generatia anterioara.

Un an mai tarziu, in 2005, sunt introduse si versiunile Carrera 4 si Carrera 4S alaturi de versiunile cu tractiune spate, iar in 2006 apar pe piata si versiunile de top, Turbo si GT3, urmate un an mai tarziu de GT2.

Modificarile aduse in 2009 aduc o cilindree mai mare pentru motor si injectia directa de benzina, precum si transmisia cu dublu-ambreiaj care la Porsche poarta denumirea PDK.

997 este cel mai popular model 911, in primii doi ani de la lansare fiind vandute peste 100.000 de masini.

Modelul Turbo are o cilindree de 3,824 cmc, iar in versiunea de serie poate accelera pana la 100 km/h in 3,4 secunde. Turbocompresoarele cu geometrie variabila BorgWarner VTG se aflau pentru prima oara pe un model porsche si reuseau sa scoata din cei sase cilindri 480 CP si 620 Nm.

Performantele de serie sunt impresionante, dar se poate si mai bine, iar in cazul masinii lui Bobi, chiar cu mult mai bine. Dar sa il lasam pe el sa ne spuna despre ce este vorba.

Voom: Cum ai achizitionat masina?

Bobi Constantinescu: Ma plictiseam

Voom: Ce te-a determinat sa alegi modelul asta?

BC: E cel mai rezistent si fiabil Turbo dintre toate generatiile. Asta a contat mult.

Voom: Ce modificari i-ai facut?

BC: E o lista lunga. Evacuare x pipe titan, de cat, intercoolere, diverter valve, headere, filtru sport, furtune intarite, clapeta acceleratie, admisie, y pipe, regulator benzina, soft, distantiere jante, strut bar ,

Voom: Cat de des mergi cu masina asta?

BC: In fiecare zi din vara.

Voom: Ai renunta la actuala masina?

BC: Nu as renunta.

Voom: Ce masini ai mai avut?

BC: In general Porsche.

Voom: La ce masina te gandesti?

BC: La un McLaren.

Voom: Cateva date tehnice?

BC: Aproximativ 700 CP si  850 Nm.

{gallery}Autoportret Porsche 911 Turbo{/gallery}

Share

Leave a Reply

thirteen − nine =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373