ElectricStiri

Avant(i) pentru era electrica

De 19 martie 2022martie 25th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Audi A6 Avant e-tron concept este dovada faptului ca breakul nu este abandonat in era electrica. Iar Audi este chiar unul dintre cei mai faimosi producatori de break-uri de pe glob. Acest concept este atat o demonstratie de design, despre cum ar putea arata familialele electrice, dar anunta, in acelasi timp, si noua platforma modulara PPE, destinata modelelor de segment D, E si F ale marcilor Audi si Porsche. 

Pornit de la caroseria sedan a lui A6 e-tron, break-ul aduce o treime spate chiar mai spectaculoasa decat partea anterioara. Stopurile folosesc tehnologia OLED si domina hayonul in genul modelelor americane, desi o solutie asemanatoare are si Porsche.

Interesant este si modul cum foloseste Audi bara spate la un model electric. In lipsa evacuarilor, au fost gandite doua pseudo-difuzoare separate, destul de agresive si cu rol aerodinamic. Cx-ul a crescut putin comparativ cu berlina, de la 0,22 la 0,24, Avant folosind aceleasi oglinzi cu microcamere de luat vederi.

In ceea ce priveste sistemul de rulare, este vorba de acelasi layout ca al sedanului, cu baterie de 100 kWh, ce ofera pana la 700 km autonomie. Posibilitatea de incarcare la statii de 270 kW ii garanteaza o recuperare de la 5 la 80% (adica 300 de km autonomie) in aproximativ 10 minute. Cifrele de putere, cuplu si acceleratie se incadreaza in domeniul supercar: 476 CP, 800 Nm si sub 4 secunde pentru sprintul 0-100 km/h.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373