Special

Banda de lux pe autostrada Abu Dhabi – Dubai

De 29 octombrie 2013No Comments

Orientul Mijlociu este regiunea cu cea mai mare dezvoltare economica de pe glob, conform ultimelor rapoarte venite din zona economica-financiara.  Metropole ca Abu Dhabi sau Dubai au ajuns adevaratele capitale ale luxului si opulentei, locurile in care se cheltuiesc banii in lumea de astazi.

Totul straluceste in aceste emirate si nimic nu poate fi atat de scump incat sa nu fie permis. Numarul bogatasilor din zona este intr-atat de mare, incat administratiile lanseaza servicii speciale pentru ei. Unul dintre acestea, premiera mondiala, este linia de autostrada de lux dintre Dubai si Abu Dhabi. Cand va fi inaugurata, anul viitor, doar membri exclusivisti o vor putea folosi, contra unui abonament lunar.  „Gold Class”, asa cum a fost denumita, va oferi o serie de avantaje pe care celelalte benzi ale autostrazii nu le vor avea. Soferii care vor accesa acest serviciu vor putea merge cu 10 km/h peste viteza maxima legala, isi vor conduce automobilele pe un asfalt special vopsit in auriu, un asfalt de calitatea pistelor pe care aterizeaza avioanele si vor beneficia de reduceri in diferite spatii de servicii. Banda speciala Gold Class va avea 50 cm latime in plus si va fi despartita de celelalte benzi ale autostrazii printr-o funie rosie.

„Traim intr-o societate unde iubitorii de lux au acces special si exclusivist la cluburi de noapte, metrou si supermarket-uri”, spune  Tarek O’Dowd, purtatorul de cuvant al acestui proiect rutier. „Daca ne gandim la dragostea noastra pentru masini si condus, pare deja ridicol ca n-avem inca acest serviciu”, adauga acesta.

Pretul nu a fost anuntat, insa administratorii proiectului spun ca va fi extrem de ridicat, pentru a preintampina aglomerarea benzii speciale de pe autostrada. „Vrem ca viitorii nostri clienti sa fie VIP-uri care sa se bucure de privilegiile oferite de statutul lor social, privilegii pe care altii nu si le pot permite”, mentioneaza O’Dowd.

Administratorii au pregatit servicii asemanatoare unui club. Traseul va fi supravegheat de angajati speciali, pentru ca soferii obisnuiti sa nu profite de linia de lux iar abonatii vor fi acceptati in urma unei selectii, unde statutul social si masinile de lux din proprietate vor avea un cuvant de spus. Soferii care strabat distanta Abu Dhabi – Dubai pe autostrada, in vehicule de lux, se anunta incantati.

„Deseori simteam ca este ciudat sa impart aceeasi sofea cu masini mult mai ieftine”, spune  Feras Mettle, proprietar de Ferrari. „Voi folosi Gold Class si asa ma voi asigura ca voi fi in acelasi loc cu indivizii care au la fel de multi bani ca mine”, a adaugat acesta. 

 

Linia care desparte soferii obisnuiti de cei foarte bogati va fi demarcata printr-o banda speciala lata de 20 cm, realizata din sticla groasa si decorata cu solzi din aur de 20 carate, o demarcatie menita sa sublinieze exclusvitatea serviciului Gold Class.  Intre Abu Dhabi si Dubai sunt 151 km.

Share

Leave a Reply

seventeen + four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373