Stiri

Barack Obama isi schimba limuzina oficiala

De 3 iulie 2013No Comments

Barack Obama ar putea schimba masina oficiala de la Casa Alba. Presedintele Americii dispune de un Cadillac One, considerat de agentii serviciului secret drept prea batran si cu dotari antice.

Odata cu aceasta miscare, Obama ar putea schimba si marca de care dispune, supozitiile vorbind despre o trecere de la Cadillac la Lincoln. One Cadillac Presidential Limo , asa cum este denumita oficial masina presedintelui american, va fi inlocuita cu o limuzina mai sofisticata, prevazuta cu tehnologii de ultima generatie.

Cum Lincoln s-a angajat in construirea unui model special, destinat unui anume tip de clientela, banuielile s-au indreptat in directia marcii detinute de Ford. In acest joc pare sa intre si Chrysler, care nu ar spune nu unei oportunitati de reclame atat de mari. Ramane de vazut in ce directie vor merge reprezentantii Casei Albe pentru viitoarea limuzina oficiala destinata lui Barack Obama. 

Despre Cadillac One

 

Din ratiuni de securitate, datele tehnice ale automobilului sunt securizate, insa asta nu i-a oprit pe cei curiosi sa incerce sa descopere adevarul sau macar sa construiasca supozitii. Se spune ca din punct de vedere mecanic, Cadillac One Presidential Limo poarta structura rigidului GMC Topkick, in timp ce din punct de vedere estetic este clar ca punctul de inspiratie a pornit de la Cadillac Escalade. Modelul masoara in lungime circa 5,5 metri, are in latime 2 metri si o inaltime de 1,80 metri. Cantareste intre 8 si 10 tone. Masa atat de ridicata, si ea o estimare, este datorata in principal blindajului cu care masina a fost prevazuta.  

Share

Leave a Reply

6 + four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373