HighlightStiri

Bentley Bacalar: 12 unitati, 1.5 milioane de lire sterline fiecare

De 3 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Creat de Mulliner, divizia de coachbuilding Bentley, Bacalar afiseaza un design inspirat de EXP 100 GT Concept, prezentat in 2019, iar numele isi are originea in Laguna Bacalar din peninsula Yucatan, Mexic.

Text: Teodor Stefan

Inainte de a trece la detaliile tehnice, trebuie mentionat ca Bacalar nu are acoperis, spre bucuria designerilor care ar fi fost nevoiti sa faca compromisuri pentru a integra mecanismul de retractare in liniile fluide ale caroseriei. Chiar si asa, exista 12 clienti care au comandat deja acest model exclusivist la un pret de pornire de 1,5 milioane de lire sterline + taxe. Primele livrari sunt programate pentru 2021.

Estetic, Bacalar atrage atentia prin grila masiva, jantele de 22 de inci (care pot fi vopsite in 3 culori, pe zone diferite, asa cum isi doresc proprietarii), iar ecartamentul spate este cu 20 mm mai lat decat la Continental GT. Plansa de bord este realizata din lemn Riverwood vechi de 5000 de ani (da, ati citit bine) si fiecare scaun cuprinde 148.199 de cusaturi. Fiecare dintre cele 12 modele Bacalar va avea un model diferit al tapiteriei la nivelul scaunelor si propriul set de valize de voiaj.

Ca motorizare, Bentley Bacalar dispune de un W12 bi-turbo de 6 litri ce produce 660 CP si 900 Nm, cu 24 CP mai mult decat Conti GT. Tractiunea este integrala, iar puterea este transmisa cu ajutorul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si 8 trepte.

Share

Leave a Reply

2 × five =