StiriHighlight

Bentley Bentayga primeste versiune plug-in hybrid

De 5 ianuarie 2021ianuarie 7th, 2021No Comments

Dupa faceliftul din vara anului trecut, pe care SUV-ul britanic l-a primit, se alatura acum in gama si versiunea plug-in hybrid. Este unul dintre primiii pasi pe care Bentley ii face in drumul sau catre electrificarea gamei: oferta exclusiv plug-in si full electric pana in 2026.

Bentley Bentayga plug-in hybrid are un sistem format din motorul V6 de 3 litri bi-turbo, 449 CP si 700 Nm, la care se adauga un motor electric de 127 CP si 350 Nm. Acesta din urma este pozitionat impreuna cu transmisia lui intre motorul cu ardere interna si cutia de viteze a acestuia.

Bateria de 17,6 kWh asigura o autonomie electrica de 50 km si, conform Bentley, jumatate dintre clienti vor folosi masina zilnic in limita celor 50 de km, deci vor merge exclusiv electric. 

Specific acestui model este programul Hybrid Efficiency Navigation, care poate comuta automat propulsia intre cele doua motoare pe parcursul unei rute, pentru a asigura eficienta si autonomia maxima. Bentayga plug-in hybrid aduce aceleasi noutati ca si restul gamei, cu o noua grila, faruri LED matrix, numarul de inmatriculare posterior repozitionat si stopuri eliptice, inspirate de la Continental GT.

La interior s-a renuntat la butoanele in exces, in favoarea unui display tactil de 10,9 inci, de unde se comanda majoritatea functiilor masinii. In standard sunt incluse porturi USB-C, conectivitate Apple CarPlay si Android Auto fara fir, respectiv incarcare wireless pentru telefon.

Share