Stiri

Bentley devine primul brand auto membru in Leather Working Group

De 26 august 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Fondat in 2005, Leather Working Group are in componenta producatori de piele, distribuitori, furnizori, experti, alaturi de marci si comercianti din multe domenii, de la industria modei, accesoriilor si incaltamintei, pana la amenajari interioare. Acum, Bentley devine membru al acestei organizatii, a carei activitati principale este imbunatatirea performantelor de sustenabilitate in industria pielariei, auditand producatorii dupa stanardre stricte.

Ca urmare, pana la inceputul lui 2022, Bentley va trebui sa se asigure ca toata pielea pe care o foloseste pentru masinile sale este procurata de la tabacari si furnizori care au trecut prin procesul de audit Leather Working Group. Este inca un pas catre obiectivul Bentley Beyond100, ce presupune sustenabilitatea produselor si materialelor folosite de constructorul britanic.

De altfel, Bentley isi procura pielea din Europa, din industria alimentara, de la animale deja sacrificate pentru carne. In acelasi timp, procesul de  design si debitare a pieilor pentru interioarele Bentley este optimizat pentru a rezulta cat mai putine pierderi. In prezent, peste 80% din automobilele Bentley produse in cei peste 102 ani de existenta ai companiei sunt in circulatie, iar multe dintre ele au tapiteria originala.

Share