Stiri

Bentley Flying Spur Speed, limuzina W12 de +300 km/h

De 13 septembrie 2022septembrie 15th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Noua versiune Speed se pozitioneaza in topul gamei Flying Spur, fiind, alaturi de Mulliner, ultimele modele Bentley echipate cu motorizarea W12. Flying Spur Speed ofera 626 CP si 900 Nm, un plus de 86 CP si 130 Nm comparativ cu versiunea S.

Speed este cea mai sportiva echipare a limuzinei, cu o viteza maxima de 333 km/h si un sprint de 3,8 secunde pentru 0-100 km/h. Se foloseste o transmisie automata ZF cu 8 rapoarte si doua ambreiaje, viteza de top atingandu-se in treapta a sasea (ultimele doua fiind destinate rularii economice pe autostrada).

In mod uzual doar puntea spate este motoare, cuplul fiind trimis la rotile fata printr-un sistem cu ambreiaj, in functie de conditiile de aderenta. Bentley anunta ca aceasta solutie, impreuna cu alte imbunatatiri la suspensia fata si bara antiruliu activa (comandata de un sistem actuator la 48V) au dus la eliminarea completa a subvirarii, masina simtindu-se, per ansamblu, mai echilibrata. De altfel, in modurile de rulare Comfort si Bentley, sistemul awd livreaza puntii fata pana la 480 Nm, in vreme ce in Sport aceasta valoare este limitata la 280 Nm.

Speed se deosebeste de celelalte versiuni prin pachetul exterior Styling, oferit standard, ce include spoiler din fibra de carbon, praguri laterale, difuzor spate si un eleron subtil pe capacul portbagajului. Optional, pachetul Blackline va schimba toate insertiile de crom de loa exterior cu unele de culoare neagra: statueta Flying B, calandrul, manerele portierelor, terminalele de evacuare, micile grile de pe aripile fata, insertiile de la baza barelor de protectie si a pragurilor. Si jantele de 22 de inci au un design particular, regasit doar pe modelul Speed.

Si pentru interior este oferita o noua culoare unica, alaturi de materiale precum Dinamica Pure si piele (paleta de culori a crescut de la 5 la 15). Toate scaunele ofera incalzire, ventilatie, masaj si memorie pentru doua pozitii, in vreme ce scaunele din fata au 24 de reglaje, iar cele din spate 14.

Bentley anticipeaza ca in SUA si Europa, versiunea Speed va contabiliza o treime din comenzile Flying Spur, in vreme ce in Orientul Mijlociu, proportia va fi de una din cinci comenzi.

Share