HighlightSpecial

Bentley le-a cerut studentilor de la arte sa-si imagineze automobilul anului 2050

De 9 octombrie 2018No Comments
;;;;;;;

Bentley a facut un parteneriat cu Colegiul Regal de Arte din Marea Britanie in cadrul programului studentesc Intelligent Mobility pentru a vedea cum vor putea arata masinile in 2050. Cum tehnologia evolueaza extrem de repede, studentii inscrisi in acest program au fost pusi sa-si imagineze cum elemente ale materiei fizice, tehnologiei si manufacturii pot fi manipulate pentru a crea masini de lux.

Astfel, creatiile studentilor ajung sa arate, in mod absolut nesurprinzator, ca nimic altcevqa ce poate fi gasit pe drumurile publice in zilele noastre. Dintre cei 24 de designeri care au accesat proiectul, patru s-au facut remarcati cu studii de design iesite din comun.

Kate NamGoong propune conceptul Material Humanity, un coupe marcat de liniile retro, forma fluida si rotile gigantice. Cu toate acestea, din funct de vedere functional masina ramane cu volan si motor termic, desi un model autonom.

Jack Watson a creat un Grand Touring Stratospheric, un concept care testeaza pana si limitele avangardismului daca ne gandim la ideea de masina. Simplitatea formei ascunde insa aspectele functionale ale proiectului, o masina care poate zbura decoland si aterizand vertical.

Irene Chiu a depasit barierele temei cu creatia Luxury Soundscapes, care renunta imaginativ la conceptul de automobil si propune schita desenata a unui interior high-tech al carei principale functii este sa izoleze complet zgomotele nedorite in habitaclu. In viziunea artistei, exteriorul este complet ignorat deoarece experienta de la interior reprezinta aspectul dezirabil al calatorilor cu automobilele in anii 2050.

Enuji Choi a creat Elegant Autonomy, un concept care dezbate evolutia automobilului de-a lungul timpului, dezbatand tema antitetica intre progresul si regresul conceptelor de design auto.

Exercitiul Bentley nu este doar unul de imagine, Stefan Sielaff, directorul de design al marcii, spunand ca munca studentilor le-a oferit destul material ideologic si cateva teme de gandire privind directia in care se pot duce cu automobilul de lux al viitorului.

Share

Leave a Reply

8 − 4 =