Stiri

Bentley Mulliner Batur anunta viitorul, insa acum vine cu un W12

De 5 septembrie 2022septembrie 6th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Denumit dupa lacul Batur din Bali, noul model Bentley arata directia pe care o vor aborda britanicii in cea ce priveste designul viitoarelor modele. Mai mult decat atat, liniile sunt specifice vehiculelor electrice, la care Casa din Crewe se pregateste sa treaca integral.

Comparativ cu alte modele Bentley, precum recentul Bacalar, noul Batur are un “nas’ mai altfel, cu faruri subtiri, o bara de protectie cu multe nervuri, care se prelungesc pe laterale, dar se pierd catre spate unde formele se rotunjesc, iar stopurile devin inca si mai subtiri.

Batur nu este, inca, un model electric, ci are sub capota un W12 de 6 litri, ce dezvolta 740 CP si 1.000 Nm, asociat cu o transmisie automata cu doua ambreiaje, opt trepte, care transmite miscarea catre ambele  punti.

In plus, motorul termic este asistat de un sistem hibrid mild, la 48 V, care poate mari instantaneau valoarea cuplului la 1.300 Nm. Pentru o gestiune mai eficienta a acestor mari ale puterii si cuplului, Mulliner Batur vine cu diferential electrionic cu alunecare limitata, sistem de franare CSiC (Carbon Silicon Carbide), anvelope Pirelli de 22 inci, sistem de suspensie adaptiva si bare antiruliu cu comportament  configurabil odata cu schimbarea modului de rulare (Sport, Bentley, Comfort si Custom).

Interiorul are doar doua locuri si este desenat in stilul Bentley, cu plansa de borddecupata simetric la partea inferioara, indicatoare analogice si ceas pe mijlocul consolei centrale. Printre materialele disponibile amintim piele produsa in Scotia, insertii de carbon, materiale sintetice Dinamica si fire de aur incorporate in elemente printate 3D. Vor fi produse 18 exemplare la pretul de 1.65 milioane de lire sterline bucata.

Share